pondělí 12. prosince 2011

Výlet do zahraničí

Ano, mám na mysli další výlet s PFO. Tentokrát jsme zavítali na blízký východ našich krajů, do Brna. Vypadalo to jako běžný školní výlet, akorát s tím rozdílem, že ve všech přihrádkách v autobuse nebyly batohy a bundy, ale všude byly rozstrkané nástroje tak, aby pokud možno nevypadly a nepřivodily někomu otřes mozku.

Sraz jsme měli kolem 11.15 na Hlaváku před Fantovou kavárnou. Ani zima jak v ruským filmu nezměnila stanoviště srazu, a tak jsme všichni mrzli venku čekajíc na opozdilce, kteří se dostavili až po půl dvanácté. Nakonec přijel i autobus a na dva poslední exempláře jsme čekali už v teple. Prahu jsme opouštěli kolem 12. hodiny SEČ.

Hned na úvod nám bylo sděleno, že na cestě tam máme útrum s alkoholem, což nevím, jestli osazenstvo zadní části busu vzalo na vědomí (stejně mám podezření, že vytáhli flašku Ferneta či co to bylo, ale nikomu to neublížilo). Prvních pár kilometrů bylo v klidu, ale pak zadní část busu začala zpívat. Nejdřív to byly písničky z pohádek (Šíleně smutná princezna,...) a končilo to provoláváním našeho dirigenta a celkově to hraničilo s výtržnostmi, nebejt toho, že z busu nebylo nic slyšet. To by nám domorodci asi nepoděkovali.

Nicméně po dvou a půl hodinách (+ zastávka na benzince 60km od Brna) jsme dorazili na místo. Teda nejdřív jsme si udělali krásný kolečko kolem Špilberku, JAMU a Masaryčky, abychom nakonec zastavili zpátky u JAMU, kde stál (teda ještě stojí) brněnský Besední dům, dějiště našeho koncertu. Čekání na vpuštění do objektu provázela veselá debata na téma domorodců a jak se máme chovat, když jsme v cizím kraji. Hned potom následovala generálka, při který se postupně zjistilo kdo nemá jaký noty, případně co komu přebývá atd. Následovaly dvě hodiny volna, které většina orchestru využila k tour po krásách Brna, tedy místních podniků. A aby byl zajištěn správný chod koncertu, opět byl vydán zákaz alkoholu, zvláště pro první trombon ^_^

Krátce po půl osmé byl zahájen koncert znělkou 20th Century Fox, následován úvodními titulky ze Star Wars. Publikum bylo asi v šoku, protože jim trvalo dobré 4 vteřiny, než začli tleskat :) Zbytek koncertu byl víc než vyčerpávající, hlavně dirigent toho měl plný kecky :)Nicméně jsme všechno zvládli, soudě dle dirigentových občas nesouhlasných pohledů se nám sem tam něco nepovedlo, ale to nic nezměnilo na reakci diváků, kteří nás na konci odměnili "standing ovation" a vyžádali si dva přídavky.

Mezi koncertem a odjezdem zpět do Prahy nám vyšla asi půlhodinová pauza na čerstvém moravském vzduchu, kde jsme postupně zhodnotili koncert, místní obyvatelstvo a v 22.30 jsme se odlepili na cestu do Prahy. Pro tentokrát žádné omezení s alkoholem nebyla a tak se vytáhla vína, piva a jánevimcoještě a jelo se. Zpěv se přesunul ze zadní části busu do přední a stálo to za to, člověk se fakt nevyspal.

Do Prahy jsme dorazili v půl druhý ráno, utahaní, rozlámaní a většina lidí ji měla jak zpraku. Snad se všichni dostali bezpečně domů a do postele.

Za týden nás čeká další a letos poslední koncert v pražském Kině Lucerna. Víc na stránkách PFO :)

Žádné komentáře:

Okomentovat